top of page

Lyckad erfarenhet av att använda citat på samtalskvälllar med olika teman


Under hösten 2017 har vi haft temakvällar hemma hos oss. Vi har utbytt tankar om andliga och filosofiska ämnen utifrån citat från olika religioner och filosofer. Vi bjuder på fika innan vi börjar samtalet med vacker musik. Vi har nu haft 19 träffar och det har fungerat jättebra! Jag har samlat citaten i olika dokument som finns att ladda ned under menyn CITAT på denna site.

Citaten finns på lappar som spritts ut på ett bord där alla deltagare får välja ett eller fler citat och sedan har var och en i tur och ordning fått läsa upp sitt citat och säga varför det tilltalat henne/honom och andra tankar som stimulerats av citatet. Alla citat är numrerade och alla deltagare får också ett ark där samtliga citat är samlade, så att det blir lätt att följa med. Vi brukar avsluta kvällen med en bön.

Den här modellen har fungerat mycket bra och blivit mycket uppskattad. Det har varit lätt att bjuda in deltagare, bland nyanlända och voluntärer som deltagit i olika språkcaféer som vi varit med på. Eftersom många av våra deltagare håller på att lära sig svenska, har citaten också givits på engelska.

Nu har jag lagt upp totalt 15citatblad på menyn CITAT. Var så goda att ta en titt och ladda ned!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page